donderdag 28 juli 2016

Parc Samà

Parc Samà is een legendarische cultuur- en natuurhistorische park nabij de kustplaats Cambrils. De tuinen zijn een enorme schat aan planten en bomen, je geniet er van dieren die vrij rondlopen en er zwemmen ontelbare schildpadden en vissen in het enorme meer.

Het Parc Samà heeft een lange geschiedenis wat teruggaat naar 1881 toen men in opdracht van Salvador Samà i Torrens begin met de aanleg van het park. De Markies van Marianao, zoals Salvador ook wel genoemd werd, had reeds diverse kooien laten bouwen om daar dieren te huisvesten. Het hele project werd door Josep Fontserè ontworpen, dezelfde man die ook het Parque de la Ciutadela in Barcelona heeft ontworpen samen met de beroemde Antonio Gaudí.

Rondom de kooien werd een heuse botanische tuin ontworpen met veel bomen en planten afkomstig uit Cuba en andere subtropische landen. Ook werden er diverse unieke en Gaudí achtige gebouwen en constructies, zoals de uitzichttoren (Torre del Mirador) op de hoek en het platform bij het meer, neergezet. Er werd een groot meer ontworpen waar  honderden vissen en schildpadden hun onderkomen hebben gevonden.

Foto: Marleen Martens

Foto: Marleen Martens




Geen opmerkingen:

Een reactie posten